Zöldfûszeres fokhagymakrémleves

2014-03-20

sponsored links

Ha gyorsan akartok finom és egyszerûen elkészíthetõ levest az asztalra varázsolni, akkor nagyon tudom ajánlani ezt a krémlevest. A zöldfûszerektõl és a citromhéjtól pikánsabb, fûszeresebb az íze, és bõ félóra alatt el is készíthetõ. Arról már nem is beszélve, hogy a fokhagyma milyen jó hatással van a szervezetünkre, kéntartalma vérnyomáscsökkentõ hatású és segít az érelmeszesedés megelõzésében. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • 15 fokhagymagerezd
  • 1 l húsleves
  • 1/2 kávéskanál morzsolt zsályalevél
  • 1/2 kávéskanál morzsolt majoránna
  • 1/2 kávéskanál szárított kakukkfû
  • õrölt bors
  • 1 biocitrom
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 evõkanál liszt

a tálaláshoz:

  • pirított kenyérkocka




  • A fokhagymagerezdeket meghámoztam, a levesbe szórtam.
  • Melegíteni kezdtem, közben ízesítettem a zöldfûszerekkel, a borssal és az alaposan megtisztított citrom lereszelt héjával.
  • Miután felforrt, fedõ alatt, kis lángon kb. fél óráig fõztem.
  • A fõzési idõ elteltével a tûzrõl levettem, kicsit állni hagytam, majd botmixerrel pürésítettem.
  • A tejfölt elkevertem a liszttel, hõkiegyenlítéses módszerrel behabartam vele a levest, pár percig kis lángon fõztem még.
  • Végül pirított kenyérkockák kíséretében tálaltam.



Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2014/03/zoldfusze...

sponsored links

Keres?s