Zöldfûszeres fokhagymakrémleves
sponsored links
Ha gyorsan akartok finom és egyszerûen elkészíthetõ levest az asztalra varázsolni, akkor nagyon tudom ajánlani ezt a krémlevest. A zöldfûszerektõl és a citromhéjtól pikánsabb, fûszeresebb az íze, és bõ félóra alatt el is készíthetõ. Arról már nem is beszélve, hogy a fokhagyma milyen jó hatással van a szervezetünkre, kéntartalma vérnyomáscsökkentõ hatású és segít az érelmeszesedés megelõzésében. Sok sikert hozzá!
Hozzávalók:
- 15 fokhagymagerezd
- 1 l húsleves
- 1/2 kávéskanál morzsolt zsályalevél
- 1/2 kávéskanál morzsolt majoránna
- 1/2 kávéskanál szárított kakukkfû
- õrölt bors
- 1 biocitrom
- 2,5 dl tejföl
- 1 evõkanál liszt
a tálaláshoz:
- pirított kenyérkocka
- A fokhagymagerezdeket meghámoztam, a levesbe szórtam.
- Melegíteni kezdtem, közben ízesítettem a zöldfûszerekkel, a borssal és az alaposan megtisztított citrom lereszelt héjával.
- Miután felforrt, fedõ alatt, kis lángon kb. fél óráig fõztem.
- A fõzési idõ elteltével a tûzrõl levettem, kicsit állni hagytam, majd botmixerrel pürésítettem.
- A tejfölt elkevertem a liszttel, hõkiegyenlítéses módszerrel behabartam vele a levest, pár percig kis lángon fõztem még.
- Végül pirított kenyérkockák kíséretében tálaltam.