Zöldfûszeres csirkecombok jázminrizzsel
sponsored links
Ritkán eszünk rizst, de újfent be kell valljam, hogy mióta a jázmin rizst használjuk, azóta én is szeretem. Tudom, nem update, így nem is sûrûn kerül az asztalra, mégis felteszem ide ezt a mai ebédet. Azért is, mert nem a rizs volt benne a domináns, hanem a rengeteg szárított és friss zöldfûszer. A fûszereknek köszönhetõen tudunk ízletesebben fõzni és kimutathatóan kevesebb sót használni. Mindig azt mondom, ha kihajítanának egy lakatlan szigeten, akkor a konyhámból pár eszközt, sót, borsot és fokhagymát kérek csak. Nálam ezek az alapok. De amikor harsog a friss zöld petrezselyem, snidling és görög bazsalikom az erkélyen, akkor nem állom meg - legalábbis gondolatban - hogy ne játsszak el a gondolattal: mi lenne ha? Ha jöhetne a szigetre velem pár fûszernövény, akkor ezeket mindenképpen kiválasztanám. És persze mást is, de az már másik történet :) Szóval így esett, hogy a paprikás csirke helyett ma ez lett az ebédünk.
Zöldfûszeres csirkecombok jázminrizzsel
Ez kell hozzá (4 fõs adag): 8 csirke alsócomb, 50 g kockázott bacon, 1-1 nagy fej lila- és vöröshagyma, 8 g. fokhagyma (vagy granulált), só, 2 tk. szárított oregánó, 1 tk. szárított bazsalikom, 1 nagy csokor friss petrezselyem, 8 ágacska ...