Zöldfûszeres csicsókarémleves füstöltsajt-golyókkal
sponsored links
Nagyon sok csicsóka termett a kertünkben, ami nagyon egészséges, bár elég jellegzetes az íze, nem mindenki kedveli. Most egy könnyû levest készítettem belõle egy kevés maradék húsleves felhasználásával. Levesbetétként pedig szintén egy kis maradék sajtot összedolgozva golyókat kínáltam hozzá. A recept megjelent a Kifõztük magazin júniusi számában is.
Hozzávalók 4 személyre:
*50 dkg tisztított csicsóka
*1 nagy fej vöröshagyma
*3 ek olaj
*6 dl húsleves alaplé
*3 nagy gerezd fokhagyma
*0,5 kk só
*1 dl tejszín
*1 kis csokor friss zöldfûszer (petrezselyem, zeller, lestyán)
Golyókhoz:
*10 dkg trappista sajt
*5 dkg füstölt sajt
*1 tojás sárgája
*0,5 ek liszt
A csicsókát kisebb darabokra, a vöröshagymát apró kockára vágjuk. Utóbbit az olajon üvegesre pároljuk, átforgatjuk rajta a csicsókát. Felengedjük az alaplével, ízesítjük a sóval, egész fokhagymával, és lefedve puhára fõzzük. Merülõ mixerrel pürésítjük, majd a tûzhelyre visszatéve a tejszínnel krémesítjük. Beleszórjuk az apróra vágott zöld fûszereket, elzárjuk. Melegen tartjuk, míg a levesbetétet elkészítjük.
A sajtokat vékonyra reszeljük, majd a tojás sárgájával és a liszttel összedolgozzuk. Cseresznye méretû golyókat sodrunk, amit forró olajban pirosra sütünk. A meleg levest a sajtgolyókkal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.