Zölddiólikõr - készül a konyhámban

2014-06-29

sponsored links


Új likõrt próbálok ki idén a tavalyi, nagy sikerû "44", azaz narancsos-kávé likõr után. Már sokat hallottam, hogy milyen finom a zölddió-pálinka, de én a pálinkát nem szeretem. Így egy édesebb, likõr receptet vadásztam a netrõl innen.
A belinkelt recept szerint karácsonyig kell - lehet - érlelni a likõrt, de más hasonló receptúrák szerint elég hat-nyolc hét az összeéréshez. Így augusztusban mindenképpen tartunk egy kóstolást és beszámolok. :)

Fogyasztatás elõtt majd le kell szûrni és a megmaradt diókat borba áztatva állítólag kész a házi Vermut. Meg is van a következõ teszt-feladat! :-DD

Hozzávalók:

25-30 db zölddió (akkor jó, amikor még át lehet szúrni tûvel)
12 db szegfûbors ...

Folytats a blogon ... teller-cake.blogspot.com/2014/06/zold...

sponsored links

Keres?s