Zölddiólikõr - készül a konyhámban
sponsored links
Új likõrt próbálok ki idén a tavalyi, nagy sikerû "44", azaz narancsos-kávé likõr után. Már sokat hallottam, hogy milyen finom a zölddió-pálinka, de én a pálinkát nem szeretem. Így egy édesebb, likõr receptet vadásztam a netrõl innen.
A belinkelt recept szerint karácsonyig kell - lehet - érlelni a likõrt, de más hasonló receptúrák szerint elég hat-nyolc hét az összeéréshez. Így augusztusban mindenképpen tartunk egy kóstolást és beszámolok. :)
Fogyasztatás elõtt majd le kell szûrni és a megmaradt diókat borba áztatva állítólag kész a házi Vermut. Meg is van a következõ teszt-feladat! :-DD
Hozzávalók:
25-30 db zölddió (akkor jó, amikor még át lehet szúrni tûvel)
12 db szegfûbors ...