Zölddel a zöld: spárgás-zöldborsós rizottó

2012-06-05

sponsored links


Vasárnap leszedtük az elsõ adag borsónkat, büszkén, a napfürdõtõl pirosodó karral, és a vastartalma miatt kicsit még nehézkesebben guggoló jobb lábbal. Persze az utolsó megjegyzés csak rám vonatkozik. A borsóprojektet mindenesetre sikeresnek minõsítem, jövõre viszont nem leszek lusta biztosítani a kapaszkodást, felfutást, és akkor talán elég lesz hajolni, és nem tûnik majd labirintusnak a sûrû levélrengeteg. Aztán jövõre nyugodtan kérdezzenek, hátha nem kell majd szemlesütve válaszolnom.
Szép volt ez a bevezetõ, most pedig jön a váratlan fordulat, a képen látható megfõzött vagy épp nyers zöld golyók kertbõl származnak ugyan, de nem a miénkbõl. Itt járt ugyanis Józsi (F.P. apukája), aki hozott magával epret, újhagymát, kaprot, petrezselymet, nem tudom, mit felejtettem el és borsót. Én pedig megtartottam a sorrendet, elõször az otthoni termést fejtettem ki, és fõztem belõlük rizottót, mert valahogy rágondoltam, megkívántam, a többiek addig vártak a sorukra. A spárga valószínûleg majdnem utoljára szerepel az idei szezonban, a kettõ együtt zöld+zöld.
Itt a vége, zöldellünk bátran.

Spárgás-zöldborsós rizottó ...

Folytats a blogon ... imbisz.blogspot.com/2012/06/zolddel-z...

sponsored links

Keres?s