Zöldcsütörtök

2018-03-29

sponsored links

Régebben ezen a napon mindig spenót volt nálunk tükörtojással, vagy tojásos nokedli salátával, mert ilyenkor ezen a napon illik zöldet enni. Így ma a zöldet a zöldborsó fõzelék prezentálta, a tojást pedig egy rántott töltött tojás, ami meglepõen finom volt.
Hozzávalók 6 fõ részére: 1,5 kg mirelit zöldborsó, 1 kisebb fej hagyma, olívaolaj 2 ek, tönkölybúza liszt 2 ek, 750 ml tej, só, fehér bors, petrezselyemzöld. 12 db tojás, 30 gr vaj, 2 ek majonéz, 2 ek mustár, só, bors, újhagyma zöld, petrezselyemzöld. A bundázáshoz, tönkölybúza liszt, 2 tojás, 2 ek tej, bio panírmorzsa és a fûszerek: só, bors, fokhagymapor, fûszerpaprika, római kömény, a sütéshez sütõolaj.
Elkészítése: a zöldborsót megpárolom egy kevés olívaolajon hagyma alappal, majd meghintem a liszttel és pár perc után felengedem a tejjel. Sózom borsozom, hagyom besûrûsödni, majd beleszórom az aprított petrezselyemzöldet.
A tojásokat megfõzöm, hideg vízben kihûtöm, kettévágom a sárgáját kikaparom, a fehérjét pedig bepanírozom. A panírmorzsát fûszerezem a fent leírt fûszerekkel, így egy pikáns ízt eredményez. A bepanírozott tojásokat hirtelen kisütöm, csak addig kell, amíg a panír megbarnul, ez pár perc. Papírtörlõre szedem, mélyedéssel lefelé, és hagyom kihûlni. Közben a kikapart tojássárgákat összekeverem a puha vajjal, majonézzel, mustárral. beleszórom az apróra vágott újhagyma zöldet és petrezselyemzöldet, fûszerezem sóval, borssal és habzsákba szedem. A kihûlt tojásfehérjét visszafordítom és a habzsákkal mindegyiket megtöltöm a kikevert sárgájával. Picit idõigényes, de nagyon mutatós és finom is.


Folytats a blogon ... csibekonyha.blogspot.com/2018/03/zold...

sponsored links

Keres?s