Zöldborsós vízitormakrém
sponsored links
Az orvosi vízitorma karakteres, kissé borsos, enyhén csípõs ízû növény, kiváló beltartalmi értékekkel. Természetes antibiotikum, A-, C-, D-, E-vitamint, jódot, vasat tartalmaz és magas a kálcium tartalma.
A konyhakertekben is megtalálható a vízitorma számos fajtája, melyet köznyelven zsázsának hívnak.
Aki szereti a tormát és a rukkolát, annak biztosan kedvére lesz ez a csemege, akár önmagában is.
ZÖLDBORSÓS VÍZITORMAKRÉM
20 dkg zöldborsó
4 evõkanál olívaolaj (extra szûz)
csipet só (természetes, nem finomított)
tört bors
1. fõzzük meg a borsót annyi vízben, amennyi bõven ellepi
2. amíg fõ a borsó, addig botmixerrel pürésítsük a vízitormát, majd mixeljük bele a leszûrt, fõtt zöldborsót
3. sózzuk, borsozzuk a pürét, majd keverjük hozzá botmixerrel az olajat is (ettõl krémesebb lesz)
Praktikák:
- kiváló krém szendvicsekhez, Húsvéti fogásokhoz
- ízlés szerint más fûszerrel is ízesíthetõ
- a zöld levesben is jól használható