Zöldborsós rizottó tört dióval

2014-02-24

sponsored links

Zöldborsós rizottó tört dióvalMár többször említettem, hogy imádom az olasz ízeket, de a nehéz, álmosító hétvégi ételek helyett, most valami igazán könnyût szerettem volna elkészíteni. Így esett a választásom a rizottóra, de ezúttal fel akartam dobni valamivel, ami egészséges, könnyen beszerezhetõ, ugyanakkor mégis különlegesség teszi a fogást. A dió egyedi, ugyanakkor nem túl erõs ízével könnyen új perspektívába tudja helyezni több fogás ízvilágát, Én most a rizottóhoz kevertem.

Hozzávalók:

  • 2 dl száraz fehérbor
  • 500 g kerek szemû rizs
  • 100 g aprított dióbél
  • 200 g zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evõkanál reszelt citromhéj
  • só és bors
  • 3 evõkanál olívaolaj
  • 20 g teavaj
  • 1.5 liter víz

AlapanyagokAz egészet, egy pohár bor elfogyasztásával kezdtem. Ha már meg “kellett” venni egy egész üveggel, akkor ne vesszen kárba alapon megkóstoltam, hogy valóban jó lesz-e az ételbe… Miután örömmel konstatáltam a minõséget, neki is láttam a fõzésnek. Apró kockákra aprítottam a vöröshagymát, majd 3 evõkanál olívaolajon és a vajon, közepes lángon, üvegesre dinszteltem. Ezután hozzáadtam a rizst, és kb. 5 percig pirítottam, felöntöttem a fehérborral, aztán addig kevergettem amíg be nem szívta a nedût. Ekkor felöntöttem 1,5 liter vízzel. Forrás után hozzáadtam a zöldborsót, azután fedõ alatt, közepes lángon addig fõztem, amíg felszívta a víz nagy részét, ugyanakkor leveses maradt (a rizottó nem jó szárazon).  Itt adtam hozzá az aprított diót, a fokhagymát és a reszelt citromhéjat, végül sóval, borssal ízesítettem.

Az egész fogásra, elég fél órát rászánni. Tálaláskor adhattok hozzá még citromhéjat, vagy aprított petrezselymet. Jó étvágyat kíván: Apátok



Folytats a blogon ... apafoz.com/2014/02/24/zoldborsos-rizo...

sponsored links

Keres?s