Zöldborsós rizottó (mentával, bazsalikommal, vagy petrezselyemmel)
sponsored links
Nem, nem rizi-bizi! Ez valami egészen más! Ha egy üzlet beindul... Imádom a rizottót. Ez még csak a második saját fõzés volt életemben, de szerelem elsõ látásra. Most úgy érzem,életem végéig el tudnék élni különbõzõ ízesítésú rizottókon.
Így, hogy ez már a második, gyúlnek a tapasztalatok. Például tényleg kavargatni kell, ahhoz, hogy igazán krémes legyen. Frissen az igazi, de én bírom melegítve, sõt hidegen is. És a zöldborsó tényleg jó mentával! Sokáig kétkedve nézegettem ezeket a recepteket, de most gyõzött a bevállalós énem. És nyert! Férj petrezselyemmel ette, úgy is isteni ám és bazsalikom is abszolút szóba jöhet a függõknél.
1 evõkanál vajon üvegesre pirítok
1-2 szál újhagymát, majd hozzáadok
25 dkg gömbölyû szemû rizset is, aztán felöntöm
2 dl száraz fehér borral. Ezután lassú tûzön ...