Zöldborsós rizottó (mentával, bazsalikommal, vagy petrezselyemmel)

2012-06-26

sponsored links

Nem, nem rizi-bizi! Ez valami egészen más! Ha egy üzlet beindul... Imádom a rizottót. Ez még csak a második saját fõzés volt életemben, de szerelem elsõ látásra. Most úgy érzem,életem végéig el tudnék élni különbõzõ ízesítésú rizottókon.

Így, hogy ez már a második, gyúlnek a tapasztalatok. Például tényleg kavargatni kell, ahhoz, hogy igazán krémes legyen. Frissen az igazi, de én bírom melegítve, sõt hidegen is. És a zöldborsó tényleg jó mentával! Sokáig kétkedve nézegettem ezeket a recepteket, de most gyõzött a bevállalós énem. És nyert! Férj petrezselyemmel ette, úgy is isteni ám és bazsalikom is abszolút szóba jöhet a függõknél.

1 evõkanál vajon üvegesre pirítok

1-2 szál újhagymát, majd hozzáadok

25 dkg gömbölyû szemû rizset is, aztán felöntöm

2 dl száraz fehér borral. Ezután lassú tûzön ...


Folytats a blogon ... eszterlancfoz.blog.hu/2012/06/26/zold...

sponsored links

Keres?s