Zöldborsós pulykatokány lépésrõl-lépésre
sponsored links
Hozzávalók (4 személyre):
70-80 dkg kicsontozott pulykafelsõcomb, 40 dkg zöldborsó, 2 hagyma, 1 zöld vagy piros húsú paprika, 6 gerezd fokhagyma, 1 petrezselyemgyökér, 1 teáskanál pirospaprika,2 paradicsom, õrölt bors, só, házi ételízesítõ, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 evõkanál olaj.
Elkészítése:
1. Elõkészítjük a hozzávalókat.
2. A pulykafelsõcombot kicsontozzuk, bõrét lefejtjük, húsát rostjaira merõlegesen, kisujjnyi vastagon felszeleteljük, majd lehetõleg továbbra is a rostokra merõlegesen kockákra vágjuk.
3. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk.
4. Hozzáadjuk a húst, sóval, borssal, házi ételízesítõvel, pirospaprikával fûszerezzük, további 3-4 percig sütjük, amíg a hús kifehéredik.
5. A paprikát, a paradicsomot és a petrezselyemgyökeret kockára vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk vagy fokhagymanyomón áttörjük, majd a párolt húshoz adjuk.
6. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, kevés vizet adunk hozzá, és puhára fõzzük.
7. A zöldborsót enyhén sós vízben megfõzzük, majd leszûrjük.
8. A zöldborsót összevegyítjük a kész tokánnyal, 2-3 perc alatt összeforraljuk, forrón tálaljuk.