Zöldborsós pulykatokány lépésrõl-lépésre

2014-04-25

sponsored links


Hozzávalók (4 személyre):
70-80 dkg kicsontozott pulykafelsõcomb, 40 dkg zöldborsó, 2 hagyma, 1 zöld vagy piros húsú paprika, 6 gerezd fokhagyma, 1 petrezselyemgyökér, 1 teáskanál pirospaprika,2 paradicsom, õrölt bors, só, házi ételízesítõ, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 evõkanál olaj.
Elkészítése:
1. Elõkészítjük a hozzávalókat.


2. A pulykafelsõcombot kicsontozzuk, bõrét lefejtjük, húsát rostjaira merõlegesen, kisujjnyi vastagon felszeleteljük, majd lehetõleg továbbra is a rostokra merõlegesen kockákra vágjuk.

3. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk.

4. Hozzáadjuk a húst, sóval, borssal, házi ételízesítõvel, pirospaprikával fûszerezzük, további 3-4 percig sütjük, amíg a hús kifehéredik.

5. A paprikát, a paradicsomot és a petrezselyemgyökeret kockára vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk vagy fokhagymanyomón áttörjük, majd a párolt húshoz adjuk.

6. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, kevés vizet adunk hozzá, és puhára fõzzük.

7. A zöldborsót enyhén sós vízben megfõzzük, majd leszûrjük.


8. A zöldborsót összevegyítjük a kész tokánnyal, 2-3 perc alatt összeforraljuk, forrón tálaljuk.


Folytats a blogon ... sussunk-fozzunk-valamit.blogspot.com/...

sponsored links

Keres?s