Zöldborsós mentás rántotta
sponsored links
A rántotta készítések variációja a végtelenhez konvergál. Fõleg a férfiak nagyon kreatívak a kolbászos- virslis-paprikás- sajtos hozzávalók variálásában.
Diétás idõszakban én inkább sok hagymával és zöldborsóval szoktam készíteni. És hogy még izgalmasabbá tegyem az ízét, mentát és chilit is keverek bele.
A közel- keleti népeknél igen népszerû a zöldborsóhoz mentás fûszerezést alkalmazni. Nálam meg isztanbuli gasztro túránk óta a menta- chili az egyik kedvenc párosítás. Bármily meglepõ ebben a rántottában nagyon harmonikus elegyet alkotnak.
(Megj.: itt kizárólag szárított menta a megfelelõ, a friss menta levéllel nem ugyanazt az ízt kapjuk)
Hozzávalók 4 személyre
10 tojás
4 szál újhagyma
20 dkg mirelit zöldborsó
7 dkg trapista sajt
1 kk szárított natur vega mix (sómentes vegeta) ...