Zöldborsós-gombás sertésragu

2014-02-25

sponsored links

   
    
    
Egyszerû tejfölös sertéspörkölt gombával és zöldborsóval felturbózva.
   

Hozzávalók:
  
  • 70 dkg sertéscomb
  • 4 db lilahagyma
  • kevés olaj
  • 0,5 kg fagyasztott szeletelt csiperke gomba (idõszûkében megspórolva a friss gomba tisztítását és szeletelését)
  • 1 üveg konzerv zöldborsó
  • 7-8 gerezd fokhagyma
  • 3 púpozott teáskanál õrölt pirospaprika
  • õrölt tarkabors és feketebors
  • szárított majoranna
  • 3 dl tejföl + két csapott evõkanál liszt
  
Elkészítés:
  
  • A gombát kivettem a fagyasztóból.
  • A húst megmostam, levágtam róla a zsíros részeket, majd felkockáztam.
  • A lilahagymát apróra vágtam, majd kevés olajon üvegesre pároltam. Rászórtam a húst és folyamatosan kevergetve fehéredésig sütöttem.
  • Amikor a hús külseje fehér kérget kapott, rászórtam a pirospaprikát, hozzáadtam a fokhagyma felét zúzva, sóztam, borsoztam, és megszórtam egy kevés szárított majorannával. Pici vízzel felöntöttem, összekevertem, és fedõ alatt fõzni kezdtem.
  • Fõzés közben néha megkevertem, az elfõtt vizet pótoltam (csak apránként!).
  • Amikor a hús már majdnem megfõtt (kb. 1 óra múlva), hozzáadtam a gombát, amely addigra már nagyjából kiolvadt. Öntöttem alá még egy kevés vizet, hozzáadtam a többi fokhagymát zúzva, és megint került rá frissen õrölt bors és egy pici majoranna. Fedõ alatt készre fõztem (a visszaforrástól kb. még 15 percre volt szükség).
  • Amikor megfõtt, hozzáöntöttem a konzerv zöldborsót a levével együtt.
  • Végül tejföl és egy kevés liszt keverékébõl készült habarással besûrítettem.
    

Folytats a blogon ... magdikonyha.blogspot.com/2014/02/zold...

sponsored links

Keres?s