Zöldborsós-gombaszószos kagyló tészta
sponsored links
Egyszerû szénhidrátos étel készült ma ebédre, zöldborsós-gombaszószos tészta.
Tegnapelõttrõl volt még brokkolikrémleves, tegnapról csontleves, ha valaki levesre vágyott ezek közül választhatott elõtte (én egy tálka brokkolikrémlevest választottam, így az egész ebédem testkontrollos maradt).
A zöldborsós-gombaszósz hozzávalói: 1-2 evõkanál olaj, 1 fej felaprított hagyma, 30 dkg mirelit zöldborsó, 25 dkg gomba, 0,5 liter meleg víz, só, ételízesítõ, õrölt bors ízlés szerint, 4 evõkanál tejszín, fél piros kaliforniai paprika, két fél hegyes erõs paprika (mindkettõ magház felöli vége volt) nagy csokor petrezselyemzöld + 1 teáskanál szárított petrezselyemzöld
valamint 1 csomag (fél kg) durum kagylótészta, 1 liter forró víz, 1 fehér kanál só, pici olaj
Kevés olajon megdinszteltem kissé a felaprított hagymát, majd hozzáöntöttem a borsót. Addig pároltam együtt, míg a borsószemek átforrósodtak. Ekkor a megtisztított, cikkekre vágott gombát krémesre turmixoltam fél liter jó meleg vízzel, és ezzel a sûrû gombapéppel öntöttem föl a borsót. Sóztam, kevés ételízesítõt és õrölt borsot tettem bele és fõztem pár percig, csak utána került bele a kockákra vágott kaliforniai paprika és a felaprított petrezselyemzöld. A legvégén kevés tejszínnel ízesítettem, amivel csak pár másodpercig forraltam, beletettem a szárított petrezselyemzöldet, belekevertem a forrás után 15 percig fõzött kagyló tésztát és petrezselyemzölddel díszítve tálaltam.