Zöldborsópaprikás csirkemellel
sponsored links
Az utolsó adag friss zöldborsóra is sor került ma a hûtõbõl. Borsópörköltet akartam fõzni belõle. Bár ez felénk nem volt "divatos" étel, vagyis a mi családunkban soha nem fõztünk ilyet, Párom családjánál - Szolnok megyében - rendre elkészült a borsó szezonban, persze mindig nokedlivel. Aztán eszembe jutott, hogy ragadozóimnál ez biztosan ki fogja verni a biztosítékot. Hogy se hús, se nokedli?? (Mert nem volt sem idõm, sem hangulatom a nokedlivel bíbelõdni.) Ezért a jól bevált Jolly Jokerhez, a csirkemellhez folyamodtam segítségért. A kockázott csirkemell filé éppen jól illet a borsó mellé, sûrû dicséretek közepette úgy ették, hogy öröm volt nézni :)!
Hozzávalók: 2 fej közepes hagyma, 1 szép tv paprika, kevés olaj, 75 dkg friss borsó, 50 dkg csirkemell filé, 1-1 fehér kanál ételízesítõ és só, 1 kávéskanál õrölt bors, 3 fehér kanál fûszerpaprika (az enyém enyhén csípõs volt), kb. 8 dl forró víz, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, a habaráshoz: kb. 1 dl tejszín, 2 púpos teáskanál keményítõ, fél dl ...