Zöldborsólkrémleves
sponsored links
Hozzávalók :
50 dkg zöldborsó
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerinti só, bors
2 deci fõzõtejszín
1 deci tejföl
1 teáskanál étkezési keményítõ
1 db tojássárgája
Elkészítése :
A borsót felöntöttem 1 liter vízzel, sóztam, borsoztam, beleraktam a fokhagymát és puhára fõztem a borsókat.
Amikor puha a borsó összeturmixoltam, a tejfölt a tejszínnel és az étkezési keményítõvel elkevertem és hozzáadtam a leturmixolt leveshez.
Forraltam rajta egyet és levettem a gázról, majd egy tojássárgáját azonnal belekevertem egy habverõvel.
A kész levesünket tálalhatjuk reszelt parmezánsajttal, pirított kenyér kockákkal, vagy burgonya csipesszel
Én most frissen sütött korpakenyérrel tálaltam.
Jó étvágyat !