Zöldborsóleves galuskával
sponsored links
A zöldborsó az emberiség egyik legkedveltebb kultúrnövénye. Alapvetõen három különbözõ csoportja van: cukorborsó, kifejtõ borsó és velõborsó, de a bogyók nagysága és színe alapján is osztályozzák.
Magas a fehérje és a szénhidrát tartalma, B1, B2 és C vitamint tartalmaz. Ha eltávolítjuk a borsóhüvely belsõ rétegét, akkor ehetõ, levesekhez is felhasználható.
Könnyed, egyszerû, ám mégis nagyon ízletes leves. Nálunk az egyik kedvenc :-)
ZÖLDBORSÓLEVES GALUSKÁVAL 4 személyre (egészségesebb összetevõk)
leves:
40 dkg (fejtett) zöldborsó
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál õrölt pirospaprika
2 teáskanál ételízesítõ (sómentes)
3 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 pici gumó zeller és 3-4 szál zöldje
só (természetes, nem finomított) ...