Zöldborsóleves cukorborsó héjjal
sponsored links
Egyszerû, hagyományos zöldborsóleves
-a legfinomabb, ami télvíz idején elérhetõ.
Tavaszvárónak szerettem volna ezt a levest,
de az idõjárás tréfás -tavasz után újra tél jön-,
így maradok annyiban, hogy tavaszt idézõ
lett belõle. ;)))
Hozzávalók:-1 üveg (7 dl) zöldborsó (nyáron természetesen friss :)
-6 db közepes sárgarépa
-1 nagy fej vöröshagyma
-egy kis darab zeller
-fél zöld paprika
-1 db paradicsom
+15 dkg lisztrõl és 2 tojásról NOKEDLI
-só
-frissen darált bors
Kevés olajon dinsztelni teszem a kockára vágott
hagymát, majd belekerül a zeller (egyben, ezt nem
mindenki szereti), a paradicsom, paprika és a karikára
összevágott sárgarépa...1-2 percig átkavarom így,
az olajban, majd sózom, borsozom,
felöntöm annyi vízzel, amennyi pont ellepi és
harapható állagig fõzöm.
Ezután kerül bele a zöldborsó (ha friss lenne, akkor
ez is az elején került volna hozzá) és annyi víz,
amennyi levest szeretnék...felfõzöm, újra fûszerezem,
közben kikavarom a NOKEDLIT.
Ha fõ a leves, beleszaggatom a tésztát és készre
fõzöm az egészet.
És hogy mi köze is van a cukorborsó héjának a
levesemhez?
Hát csak annyi, hogy egy csoda helyrõl hoztam
egészen hazáig egy pár dobozka friss cukorborsó
héjat, amit nem fõztem bele a levesbe, hanem
leöblítés után vékonyra metéltem és a tányérokba
került, tálaláskor-friss, ropogós, édes és
elképesztõen finom! :)
elképesztõen finom! :)
Még a mostanában kissé válogatós Kiskamaszunk
is azt mondta, hogy nagyon finom így...és tényleg!
:)))