Zöldborsóleves csirkemellel
sponsored links
Ez a leves úgy lett, hogy az utóbbi idõben csontos csirkemellet vásároltam több alkalommal is a lányomnak csomagolni, mert ez olcsóbb - az a néhány lej is számít néha - és én is ki tudom csontolni. Így hát csirkemellfilé ment a csomagba a lányomnak, a csontok meg egyre gyûltek a fagyasztóban és már kezdeni kellett vele valamit, ugyanis kidobni csak úgy sajnáltam. S az az igazság, hogy engem nem neveltek arra, hogy csak úgy kidobjunk olyasmiket, amivel még lehet kezdeni valamit a konyhában. Aztán egyik szombaton - mert rendszerint ilyenkor van nálunk nagy fõzés - elõvettem a fagyasztóból és egy kanál ételízesítõvel feltettem fõni, közben elõszedtem a zöldségeket, kezdtem pucolni és szétnéztem még mit adhatnék hozzá. Volt még zöldborsó is a fagyasztóban Manci és Jutka szomszédasszonyomnak köszönhetõen, hiszen még a tavaly nyáron õk hoztak nekem nagyobb mennyiségben borsót. Így hát lassan kezdtem felépíteni a leveskémet, de lássuk, hogyan is.
Zöldborsóleves csirkemellel
Elkészítési ideje: 30-40 perc. Kitûnõ maradékhasznosító leves, olyankor érdemes készíteni, ha nagyobb mennyiségben filézünk csirkemellet, vagy combot és a megmaradt csontos részekkel nincs mit kezdenünk.
Csirkealaplé: kb. félkilónyi csirkemellcsont és/vagy csirkecombcsont, 1 evõkanál házi ételízesítõ, kevés só.
Leves: 1 evõkanál kacsazsír, 1 kisfej hagyma, 1-2 szál sárgarépa, 1 szál ...