Zöldborsókrémleves
sponsored links
A vizsgaidõszak nem lett volna önmagában elég kihívás munka mellett, így három hétre összeszedtem egy torokgyulladást is. Voltam olyan szerencsés, hogy a karácsonyi családlátogatáskor kiélvezhettem az öcsém hajnali négy órai szellõztetését... kimondhatatlanul hálás voltam érte! :) De most már újra hadrendbe álltam, elkezdtem az utolsó félévet az egyetemen: ha hallgattok híreket, akkor hallhatjátok, hogy ez a diploma nem lesz egyszerû kör, egyelõre úgy néz ki, hogy elküldik a tanárt, akinél írom a szakdolgozatomat... :S Rohanós napokra gyors ebéd, tanuláshoz melengetõ, laktató leves, sokszor készül mostanában.
Régebben már megmutattam a receptet, de akkor nem készült róla rendes fotó. Most is csak rendetlen... :) Eredetileg Nigella mûsorában láttam, de idõvel alakult egy picit a recept.
Amiért imádom: 20 perc alatt készen van, forró, krémes és intenzíven zöld(ség) :)
Hidegen és melegen is tálalható, a forró változathoz eredetileg mozzarella darabkákat javasolt a mûsor, én camamberttel is szeretem, de ha valaki igényli mellé a tésztát, akkor ennyi idõ alatt összedobható mellé egy tejfölös-baconos leveles tésztából készült csiga is.
Hozzávalók:
50 dkg konzerv vagy mirelit zöldborsó ...