Zöldborsókrémleves

2012-02-28

sponsored links

Már a korábban posztolt kukoricakrémlevesnél említettem, hogy másik megvalósításra váró tervem a zöldborsókrémleves. Lassan egy év elteltével el is jött ennek is az ideje.
A kukoricás verzió mintájára készítettem. Elõször a borsót megpároltam, majd húsleves alaplével felöntve turmixoltam, átszûrtem, kóstoltam és utóízesítettem. Ahogy sejtettem is, túl erõs fûszerezést nem igényel, maga az intenzív borsó íz elég a boldogsághoz.
Ízlésünk szerinti levesbetéttel turbózhatjuk a hatást (fokhagymával bedörzsölt pirítós kockák, pirított bacon, kacsapörci, reszelt sajt).

Hozzávalók - 4-6 fõre:
3 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
1 kg zöldborsó ...


Folytats a blogon ... fozomasina.freeblog.hu/archives/2012/...

sponsored links

Keres?s