Zöldborsókrém leves pirított baconnal
sponsored links
Marika néni konyháján (Agip benzinkút Budaörsön) ettem nemrégiben zöldborsókrém levest, annyira ízlett, hogy egyszerûen muszáj volt elkészítenem. Így hát szombaton bele is vágtam. Nincs vele nagy munka, viszont cserébe igen finom levessel tudjátok megörvendeztetni a családot. Készíthetõ friss borsóból, fagyasztottból illetve üveges borsóból is, ahogy azt most én is tettem.
Hozzávalók: 2 üveg zöldborsó (zsenge, vagy finom), libazsír, 2 újhagyma karikázva, liszt, húsleves alaplé (lehet leveskockából készült is), aprított petrezselyem, tejszín, só, bors, pirospaprika.
A zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát, megszórjuk némi pirospaprikával majd 1-2 ek liszttel. Erre öntjük az üveges borsók tartalmát (lével együtt). Felöntjük a húsleves alaplével és fûszerezzük tetszés szerint. Mehet rá a petrezselyem zöld is. Kb. 10 percen keresztül fõzzük. Merülõ mixer segítségével leturmixoljuk és visszatesszük fõzni. Ha felforr, hozzáadjuk a tejszínt 1-2 percig együtt fõzzük, és már tálalhatjuk is. Hozzá akár pirított zsemlekocka, vagy levesgyöngy is adható, de erõsen javasolt 1-2 szelet bacon megpirítva illetve tálaláskor megszórva parmezán sajttal.
Hozzávalók: 2 üveg zöldborsó (zsenge, vagy finom), libazsír, 2 újhagyma karikázva, liszt, húsleves alaplé (lehet leveskockából készült is), aprított petrezselyem, tejszín, só, bors, pirospaprika.
A zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát, megszórjuk némi pirospaprikával majd 1-2 ek liszttel. Erre öntjük az üveges borsók tartalmát (lével együtt). Felöntjük a húsleves alaplével és fûszerezzük tetszés szerint. Mehet rá a petrezselyem zöld is. Kb. 10 percen keresztül fõzzük. Merülõ mixer segítségével leturmixoljuk és visszatesszük fõzni. Ha felforr, hozzáadjuk a tejszínt 1-2 percig együtt fõzzük, és már tálalhatjuk is. Hozzá akár pirított zsemlekocka, vagy levesgyöngy is adható, de erõsen javasolt 1-2 szelet bacon megpirítva illetve tálaláskor megszórva parmezán sajttal.