Zöldborsófõzelék kukoricával és csirkezúzával

2017-10-31

sponsored links

Egy kicsit megszaporítottam az egyszerú zöldborsófõzeléket. :) 


Zöldborsófõzelék kukoricával és csirkezúzával  

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg csirkezúza, 3 hagyma, 50 dkg friss vagy fagyasztott zöldborsó, 1 kukoricakonzerv, 2 evõkanál liszt, 1 teáskanál pirospaprika, tej, tejföl, só, bors, olaj.

Elkészítése:  A hagymát megtisztítjuk, félbe, majd csíkokra vágjuk. A csirkezúzát alaposan átnézzük, belsejét jól megkapargatva több vízben átmossuk. A hagymát megdinszteljük kevés olajon, rászórjuk a pirospaprikát, rádobjuk a zúzát, majd felöntjük vízzel, megsózzuk, és puhára fõzzük. Legjobb és leggyorsabb, ha kuktában végezzük ezt. Amikor már puha, hozzáadjuk a zöldborsót, és addig fõzzük (néhány perc), amíg ez is megpuhul. Hozzáadjuk a kukoricát, összerotyogtatjuk, majd besûrítjük a kevés tejjel elkevert liszttel. Belekeverünk 3-4 evõkanál tejfölt is, illetve, ha szükséges, további tejjel vagy vízzel hígítjuk, és jól kiforraljuk. Ízlés szerint utánaízesítünk, és tálaljuk is.

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2017/10/z...

sponsored links

Keres?s