Zöldborsófõzelék

2012-02-24

sponsored links


Igen, a zöldborsófõzelék. Egészen kezdõ háziasszony koromban meggyõzõdésem volt, hogy tejföllel kell fõzni. Meg is fõztem úgy. Többször is.  Csodálkoztam, hogy nem olyan az íze, ahogyan azt szeretném. Nagymamámnál járva aztán rendeztem a receptet és azóta már ugyanolyan borsófõzeléket fõzök én is. Különbözõ köretekkel fogyasztjuk, sült csirkecombbal, sütõben sült bundás kenyérrel vagy a klasszikus tükörtojással.
Én 1,2-1,4 kg zöldborsóhoz 3/4 l tejet használok fel. Mivel a mi zöldborsó fõzelékünkben nagyon fontos egy kis rántás, azt valahogy éreznünk kell benne, én egy kisebb adag hagyományos rántással kezdem el a sûrítést, majd ha az nem elég, márpedig nem szokott az lenni, tejben elkevert liszttel folytatom. Sok cukorral ízesítem, mi édesen szeretjük, a cukor persze lehet ...

Folytats a blogon ... eletunkeseteleink.blogspot.com/2012/0...

sponsored links

Keres?s