Zöldborsófõzelék diétásan, tejmentesen.
sponsored links
Borsófõzeléket az év minden szakában szívesen készítek. Persze azért nyáron a finom, friss, zsenge zöldborsóból a legfinomabb, na de egy jó minõségû fagyasztott borsóból is igen finom fõzeléket lehet fõzni. Az eddigiekben elkészített fõzeléket, mindig lisztes, tejes habarással készítettem, sõt volt hogy pici pirospaprikával is megszórtam, vagy éppen tejszín került bele (tejszínes recept itt) . Most valami diétásabb fõzelék receptet keresgéltem, és akkor bukkantam rá erre a receptre a Nõk Lapja receptjei között. Elõször csak átfutottam rajta, aztán mégiscsak visszatértem és jobban szemügyre vettem a receptet. Mivel a tejes fõzelékhez vagyok hozzászokva, így kicsit vonakodtam az elkészítésétõl, de a kíváncsiságom felülemelkedett ezen, és már hozzá is láttam a fõzelék elkészítéséhez. Mondhatom nem bántam meg, sõt olyan finom volt így elkészítve a borsófõzelék, hogy ezután gyakran szerepel majd az étrendembe. A sárgarépából, vöröshagymából, paradicsompürébõl készült fûszeres alapba puhára fõzött zöldborsóból, tej és lisztmentesen is egy nagyon laktató fõzeléket sikerült fõzni. Tálaláskor én most tükörtojást kínáltam hozzá, de ízlés szerint a diétába beleillõ párolt hússal is kínálhatjuk. Persze azért nem csak diétázók figyelmébe ajánlanám, mert szerintem az ízek kedvéért egy próbát mindenkinek megér az elkészítése.
Hozzávalók:
30 dkg zöldborsó
1 ek paradicsompüré
1 nagyobb sárgarépa
1 közepes vöröshagyma
petrezselyemzöld
só
édesítõszer (v. cukor) ...