Zöldborsófõzelék ahogy én szeretem (habarva, sok petrezselyemmel, homályos tükörtojással)

2012-07-01

sponsored links


Brumi utolsó napja az óvodában. Hát ez is eljött. Persze, hogy eljött, négy év gyorsan lepereg. Szinte észre sem veszi az ember. És az önálló élet elsõ sikereit felmutató, a szobatisztaság elérése feletti diadalmámorral átitatott, selypítõ, kantárosnadrágos, babaarcú kis csomagocskából biciglizõ, lovagló, hölgyeket elõreengedõ*, kicsiket istápoló, hajórajongó öntudatos hatésféléves lett. Erre a jeles eseményre az egész család kivonult. Brumipapa felhívta a figyelmemet arra, hogy egyeztessük óráinkat, mert le nem maradna kisfia igazi óvodából való ballagásáról. Apuka szépen elbeszélgetett az óvónénikel, amíg mi kiürítettük a kis öltözõszekrényt. Volt ott minden: vadászrepülõgépes kártya, kinõtt csereruhák, botok és kavicsok garmadája, madártollak, valamit önbehúzó facsavar és különbözõ szögek. Az egészet bepakoltuk a tûzoltójeles lenvászonszatyorba (amit jövõre egy szerencsés kézzel beszerzett ujjlenyomatos-rendõrséges fog felváltani).
Az érintett különösképpen nem volt meghatva, hazafelé úton arról csacsogott, hogy hogyan fogja Beni batárjával annak hajóit megszuperíteni és vízre bocsájtani. Csak az öregszülék voltak megilletõdve. Mert hát kit hozzanak az óvodába azután?

Zöldborsófõzelék

Ez a kedvenc fõzelékem. Szeretem, ha nem egy ragacsos masszában üldögélnek a frisszöld borsószemek, ezért habarom be.

Hozzávalók
Zöldborsó (ha frissen, hüvelyestõl vesszük, akkor bõ egy kiló) ...

Folytats a blogon ... hazisarkany.blogspot.com/2012/07/zold...

sponsored links

Keres?s