Zöldborsó-rukkola leves retekkel
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre:
- 75 dkg zsenge zöldborsó
- 30 dkg krumpli
- 8 dkg rukkola saláta
- 10 retek
- 1 vöröshagyma
- 1 cikk fokhagyma
- 1 l zöldségalaplé
- 1 dl fõzõtejszín
- 3 evõkanál citromlé
- 2 evõkanál olívaolaj
- 2 evõkanál vaj
- só, õrölt bors
Elkészítése:
- Az olajat egy fazékban felmelegítjük, majd megpirítjuk az apróra vágott hagymát, és a fokhagymát. Hozzáadjuk a hámozott, kockára vágott krumplit, felöntjük alaplével, és 15 percig fõzzük.
- Hozzáadjuk a zöldborsót, majd 5 perc fõzés után a tûzrõl levesszük, és a salátát is hozzáadjuk (egy marékkal félreteszünk a tálaláshoz). Az egészet összeturmixoljuk, illetve sóval, borssal, és citromlével ízesítjük. A tejszínt belekavarjuk, és felforraljuk a levest.
- Egy serpenyõben, kevés vajon 3 percig pirítjuk a cikkekre vágott retket, majd sóval és borssal megszórjuk.
- A levest melegen, a félretett salátával, illetve retekkel kínáljuk.