Zöldborsó püré halkockákkal
sponsored links
Egyik nagy - nagy kedvencem :) Legyen végre tavasz :)
Hozzávalók ( 2 személy részére): 40 dkg friss vagy fagyasztott zöldborsó, só, 3 evõkanál krémsajt. A feltéthez: 50 dkg friss tõkehal filé, só, fehérbors, fokhagymapor, 3 cikk fokhagyma, chilipehely, szárított bazsalikom, petrezselyemzöld, fekete szezámmag, kevés olaj. A tálaláshoz: kis kockára vágott piros paprika, édeskömény zöldje vagy kapor.
Elkészítése: A tõkehal filét falatnyi kockákra vágjuk, a sóval, fehérborssal, fokhagymaporalr, chilipehellyel, szárított bazsalikommal és petrezselyemzölddel fûszerezzük, összeforgatjuk, 1- 2 órát a hûtõben pihentetjük.
A friss vagy fagyasztott zöldborsót enyhén sós vízben pár perc alatt puhára fõzzük, leszûrjük, 2 ? 3 evõkanál vizet adunk hozzá, botmixerrel pürésítjük, hozzákeverjük a krémsajtot, ha szükséges még sózzuk.
A finomra aprított fokhagymát megfuttatjuk az olajon, hozzáadjuk a fûszeres halkockákat, 4 ? 5 perc alatt pirosra sütjük, az utolsó 2 percben megszórjuk a fekete szezámaggal.
A borsópürét egy tányérra halmozzuk, rászórjuk a sült halkockákat, kis kockákra vágott piros paprikával, édeskömény zöldjével vagy kaporral diszítve tálaljuk.