Zöldborsó mousse-áj
sponsored links
Drága férjecském aggatta ezt a nevet a receptre, mivel szerinte nem nézett ki túl bizalomgerjesztõen ez a zöld valami, és utalt arra, hogy bizony muszáj megenni! Aztán rájött, hogy nemhogy muszáj, de igenis finom ez a mousse. A mousse egyébként hab-ot jelent, és általában mindenkinek a csokihab jut róla eszébe. Én ezzel a formabontó változattal állnék elõ.
Hozzávalók:
1. Vajazzunk meg 4 vagy 5 szuflé tálkáét, majd helyezzük a fogyasztóba.
2. A zöldborsót fõzzük kb. 3-5 percig lobogó és sós vízben, amibe teszünk egy kis zsiradékot és 1 teáskanál nyírfacukrot.
2. Ízesítsük a fokhagymával, a kevéske szerecsendióval és a sóval, majd nagyon finomra turmixoljuk össze a joghurttal.
Zöldborsó mousse |
Hozzávalók:
- 300 g zöldborsó
- 2 kisebb tojás vagy egy nagy
- 3 dl joghurt
- só, fokhagyma
- szerecsendió
1. Vajazzunk meg 4 vagy 5 szuflé tálkáét, majd helyezzük a fogyasztóba.
2. A zöldborsót fõzzük kb. 3-5 percig lobogó és sós vízben, amibe teszünk egy kis zsiradékot és 1 teáskanál nyírfacukrot.
2. Ízesítsük a fokhagymával, a kevéske szerecsendióval és a sóval, majd nagyon finomra turmixoljuk össze a joghurttal.