Zöldborsó leves csirke aprólékkal
sponsored links
Kép nem adja vissza de 1 kg zöldborsó került a levesbe. Házi csirkét veszek és többségében egészet. Utóbbi idõben elég sok csirke aprólék leves volt. Most kicsit másképp készítettem.
Hozzávalók:
1 db csirke aprólék
1 cs. vegyes zöldség 3 sárga és 2 fehér répa
1 kg zöldborsó
egy marék öreg tarhonya, liba zsír, só, õrölt bors, vega fûszerkeverék, víz, rozs tk liszt, piros paprika
A csirke aprólékot megmosom és hideg vízben felteszem fõni körülbelül 3 l vízben, sózom, forrás után habját leszedem körülbelül 1 órát fõzöm így. Zöldséget és a zöldborsót megpucolom megmosom. Zöldséget karikára vágom libazsíron az õrölt borssal, vega fûszerrel zöldborsóval megpárolom és a levesbe teszem. Ekkor teszem bele a tarhonyát is. Petrezselymet felvágom a maradék zsíron megpárolom erre teszek rozs lisztet rántást készítek. Tûzrõl ó levéve piros paprikát teszek rá vízzel felöntöm és berántom vele a levest. Nagyon finom és laktató leves lett.