Zöldborsó köretként......
sponsored links
A zöldborsó... , petits pois.,green peas.,.........
Eredetileg török-,szíriai -, olasz(?) zöldségféle. Ami,aztán Franciaországban lett igen népszerû már XIV Lajos korában, aki, miután megkóstolta és ízlett neki, nagy mértékben hozzájárult udvartartásával e zsenge zöldség népszerûsítéséhez. Sõt udvar hölgyei közt elegáns szokásnak számított esténként friss zöldborsót ropogtatni.
Én ezt nem tudva is szívesen ropogtattam már kislány koromban a friss zöldborsót.
Kecskére ne bízzuk a káposztát elven merészség volt akkoriban a borsó fejtését rám bízni.
Sõt, mivel nagyszüleim veteményesében abban az élményben részesülhettem,hogy egyenesen kertbõl falatozhattam, génjeimbe ivódott nyers borsó szeretete és azt sikeresen fiamba is átörökítettem .
Oly annyira, hogy az én majd 10 évesem már azt nyilatkozza õ csak nyersen szereti a ...