Zöldborsó köretként......

2012-06-26

sponsored links


A zöldborsó... , petits pois.,green peas.,.........

Eredetileg török-,szíriai -, olasz(?) zöldségféle.  Ami,aztán Franciaországban  lett igen népszerû már XIV Lajos korában,  aki, miután  megkóstolta és ízlett neki, nagy mértékben hozzájárult udvartartásával e zsenge  zöldség népszerûsítéséhez. Sõt udvar hölgyei  közt elegáns szokásnak számított esténként friss  zöldborsót ropogtatni.
Én ezt nem tudva is szívesen  ropogtattam már kislány koromban  a friss zöldborsót.

Kecskére ne bízzuk a káposztát elven   merészség volt akkoriban a borsó   fejtését rám bízni.

Sõt, mivel nagyszüleim veteményesében abban az élményben részesülhettem,hogy egyenesen  kertbõl falatozhattam, génjeimbe ivódott nyers borsó szeretete és azt sikeresen  fiamba is átörökítettem .

Oly annyira, hogy az én majd 10 évesem  már  azt nyilatkozza  õ csak nyersen szereti  a ...

Folytats a blogon ... rozmaringesibolya.blogspot.com/2012/0...

sponsored links

Keres?s