Zöldborsó krémleves, sárgarépa fõzelék
sponsored links
Tegnap sikerült megfõznöm életem eddigi legzöldebb levesét, amire a kép alapján azt is mondhatnám, ledarált fûbõl van. :-)) Csak viccelek, valójában zöldborsót és egy csomó friss fûszernövényt használtam a kívánt szín eléréséhez. Mert bizony az volt a cél, hogy lekõrözzem a múltkori (amúgy roppant ízletes) cukkini krémlevest, és valami nagyon nyárias, extra zöld levest készítsek. Sikerült. :-)
Nem tudom, mi ez a színmánia újabban nálam, de a képet látva megértitek, hogy jó érzés egy ilyen szép színû ételt tálalni, nem? Hát még fotózni! És akkor az ízérõl még nem is beszéltünk.
Zöldborsó levest már ezerszer fõztem, nálunk ugyanis mindenki nagyon szereti, és fogunk is van, hogy megrágjuk, szóval alapvetõen semmi sem indokolta, hogy leturmixoljam, de azért mégis megtettem, mert lélekben "festettem" egy harsogó zöld levest. Petrezselyemmel és friss bazsalikom levelekkel még zöldebbé tettem, és a habarást szándékosan kihagytam, nehogy kivilágosítsa a színét a sajt vagy a lisztes tejföl. Önmagával sûrítettem be, és azt kell, hogy mondjam, tökéletes lett. Íme, a recept!
Zöldborsó krémleves
Hozzávalók: 1 vöröshagyma, kevés olaj, kb. 50 dkg zsenge zöldborsó (nyersen akkor kb. 2x ennyit kell venni), kb. 6 dl ...