Zöldborsó krémleves
sponsored links
Ha valaki fogyni szeretne, nem baj, ha odafigyel mit is eszik... De ez nem azt jelenti, hogy nem szabad ennie, sõt a napi 5x-i étkezés lenne az ideális mindenkinek. A levesek jó választások, ha valaki szeretne jóllakni és alakra is vigyázni. :)
Tavasz van és egyre könnyebben hozzá lehet jutni a zsenge zöldborsóhoz. Ebben a receptben a friss és a fagyasztott változat is megfelel, de ha tehetitek frisset használjatok.
Hozzávalók 4 személy részére:
- 500 g zöldborsó
- 1 dl zsírszegény tejszín
- 3 evõkanál cottage cheese (ennek hiányában a ricotta sajttal helyettesíthetjük)
- egy szál újhagyma
- só, bors
- "levesbetétenek", díszítésnek borsó levélkék, kacsok
A borsót, újhagymát lábasba tesszük és annyi vízben puhára fõzzük, amennyi ellepi. Sózzuk és borsozzuk bõven, ízlés szerint. Hozzáadjuk a tejszínt és teljesen puhára fõzzük a borsószemeket. Ezután hozzáadjuk a cottage cheese-t és az egészet turmixoljuk botmixerrel. Visszatesszük a tûzre és megvárjuk, amíg újra felforr. Ha szükséges, még fûszerezzük és, ha nagyon sûrûnek találjuk, akkor adunk még hozzá egy kis vizet.
Ennyi az egész- már tálalhatjuk is, tetejére borsó levélkét hintve, ami természetesen opcionális, de nagyon finom! :)
Igazi tavaszi színek és ízek, próbáljátok ki, ha tehetitek.