Zöldborsó krémleves garnélával
sponsored links
Tudom, tudom, ismét leves, de ezt nem hagyhatom ki. Egyrészt azért mert a kedvencem. Ennél jobban már csak azt a hagyományos zöldborsó levest szeretem, amit anyukám készít az elsõ zsenge zöldborsóból és sárgarépából friss petrezselyemmel és annak zöldjével. Nekem lapult még a fagyasztóban zsenge zöldborsó, amit szüleim kertjébõl importáltam. Most is elkészíthetitek, de remélem hamarosan a piacon lesz friss hazai borsó. Jövõ héten már május!
Garnélából mindig nyerset veszek, már amikor kapok. Szerintem az elõfõzöttnek nem sok íze van. Imádom ahogy a forró serpenyõben karamellesen édesre sül a rák. A pucolása a második legutálatosabb konyhai mûvelet, de a végeredmény mindenért kárpótol.
Hozzávalók:
40 dkg zsenge zöldborsó, 1 salotta hagyma, 1,2 l alaplé, vaj, só, bors, olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, tányéronként 4-5 db ...