Zöldborsó fõzelék tükörtojással

2014-04-17

sponsored links

Gyerek korom kedvenc menzás étele. Volt Miskolcon régen az az önkiszolgáló étterem a Centrum sarkán emlékeztek rá? Most könyves bolt van a helyén. Amikor arra jártunk anyukám mindig oda vitt be ebédelni és annál finomabb borsófõzeléket még nem ettem mint amit ott adtak. A fasírt receptjét nem tudom,  így a tükörtojásos verziót szoktam készíteni a gyerekeim nagy örömére, mert ahogy régen én, most õk vannak oda érte :)




Végtelenül egyszerû elkészíteni. Odateszed fõni a borsót kicsi delikáttal annyi vízben, hogy épphogy  ellepje. Ha megpuhul felöntöd tejjel. Sózod, cukrozd és vagy habarással vagy rántással sûríted, ahogy jobban szereted. Én személy szerint a tejbe keverem a lisztet és úgy fõzöm össze. Készen is vagy, fasírttal vagy tükörtojással tálald.

Cook the peas(1000g) in salted water to barely cover. When soft pour in milk(9 dl). Add salt(1 ts), sugar ( 2 spoon), and flour(1 or 2 spoon) and milk(1dl) mixture and cook it together. We are done, serve it with fried eggs or meat loaf.

Folytats a blogon ... ancikonyha.blogspot.com/2014/04/zoldb...

sponsored links

Keres?s