Zöldborsó fõzelék
sponsored links
Szeretem a változatos köreteket, lehet az saláta, laskás saláta, krumpli, rizs, vagy akár fõzelék is. Lényeg az, hogy kétszer egy héten nem készitek egyformát.
Igy lett ma a sült sonka mellé zöldborsó fõzlék. Ami persze nagyon egyszerûen és fõleg gyorsan készül.
Hozzávalók: 1 kisebb fej fehér hagyma, 3oo dkg zöldborsó, olaj, pirospaprika, só, kisebb kötés petrezselyemzöld, liszt, tejföl.
A hagymát megpucolom, apróra vágom, egy kanálnyi olajban megdinsztelem. A hagymához mindig teszek egy csipetnyi sót, igy kijön a leve és nem ég oda. Pirospaprikát teszek hozzá. Hozzáteszem a zöldborsót és felöntöm annyi vizzel, hogy épp lepje el. Kb. 15 perc alatt megfõ. 3-4 kanál tejfölt elkavarok csomómentesre egy kanálnyi lisztettel és hozzákavarom. Még egy keveset fõzöm, mig a szósz kissé megvastagszik.
Apróra vágott petrezselyemzöldet teszek hozzá és melegen tálalom.
Persze a sok goooool a gyerekeknél is mindig bejön.
Igy lett ma a sült sonka mellé zöldborsó fõzlék. Ami persze nagyon egyszerûen és fõleg gyorsan készül.
Hozzávalók: 1 kisebb fej fehér hagyma, 3oo dkg zöldborsó, olaj, pirospaprika, só, kisebb kötés petrezselyemzöld, liszt, tejföl.
A hagymát megpucolom, apróra vágom, egy kanálnyi olajban megdinsztelem. A hagymához mindig teszek egy csipetnyi sót, igy kijön a leve és nem ég oda. Pirospaprikát teszek hozzá. Hozzáteszem a zöldborsót és felöntöm annyi vizzel, hogy épp lepje el. Kb. 15 perc alatt megfõ. 3-4 kanál tejfölt elkavarok csomómentesre egy kanálnyi lisztettel és hozzákavarom. Még egy keveset fõzöm, mig a szósz kissé megvastagszik.
Apróra vágott petrezselyemzöldet teszek hozzá és melegen tálalom.
Persze a sok goooool a gyerekeknél is mindig bejön.