Zöldbanános paleocsinta tojás nélkül
sponsored links
Fõzõbanánt a Auchan bio élelmiszer osztályán kaptam. Gondoltam, hogy kipróbálom.
Hozzávalók:
- 2 db zöld banán, más néven fõzõbanán
- 2 ek. zselatin 2 dl langyos vízzel elkeverve = a tojások helyett!
- + 2 dl víz
- 2 ek. nyílgyökér liszt
- Csipetnyi zsír vagy olíva olaj – adagolva!
- Glicin – kb. 2 tk., vagy méz max. 1 tk.
Elkészítés:
- Hámozzuk meg a zöld banánokat – kb. 20-25 dkg -, és vágjuk vékony karikákra.
- Keverjük el a zselatinport a langyos vízben és öntsük rá a turmix-gépbe helyezett banánokra.
- Szórjuk meg ezt az alapot még nyílgyökérliszttel, majd további vizet öntsünk rá.
- Alaposan turmixoljuk össze a “tésztát”.
- Egy teflon vagy kerámia bevonatú palacsinta sütõt tûzforróra melegítsünk fel és igen kevés zsiradékkal dolgozzunk. Erre a forró edényfelületre poháralátét nagyságú korongokat öntsünk, és süssük meg mindkét oldalát.
- Megszórhatjuk glicinnel vagy csorgathatunk rá mézet.
- A tálalás változatos lehet.
Nálam: megszórtam karob porral a lapokat, egymásra halmoztam, majd mélyhûtött málnát turmixoltam és a halmok tetejére tettem. Friss menta helyett találtam egy-két száraz levelet, melyet az édességre morzsoltam.