Zöldbabsaláta paradicsommal
sponsored links
A zöldbabos saláta dél-Franciaországban ismert nizzai saláta néven. Adnak hozzá tonhalat, olívabogyót és persze jófajta olíva olajat. Tonhal nélkül is bátran készítheted, sõt, ha a Te babot nem zöldhüvelyû akkor sem történik semmi. A zöldbab nyáron önálló ételként is megállja a helyét, nem kell a levesnél vagy a fõzeléknél leragadni.
Köztudott, hogy én Görögországban lettem szerelmes a paradicsomos zöldbabba, amit azóta is rendszeresen készítek. Júliusban van a szezonja, de ha egyszer rákattansz, akkor rájössz, hogy télen is feldobja az unalmat, mert fagyasztott verziója is egész jó. Persze, ha teheted, mindent fogyassz akkor, mikor szezonja van.
Zöldbabsaláta paradicsommal, joghurtos salátaöntettel
Elõkészítési idõ: 15 perc
Mennyiség: 4 adag
Fõzési idõ: 10 perc
Hozzávalók 4 fõre
400 g sárga v zöldhüvelyû zöldbab ...