Zöldbabsaláta fõtt tojással

2014-02-26

sponsored links





Hozzávalók:
  • 1 üveg zöldbab (lecsepegtetve nekem 330 g volt)
  • 3 ek tejföl
  • 1 ek majonéz
  • 0.5 ek mustár
  • zöldfûszeres só
  • õrölt bors
  • 2 db fõtt tojás

Elkészítés:
  1. Fõzzük meg a tojásokat.
  2. Keverjük össze a tejfölt, majonézt, mustárt, ízesítsük zöldfûszerkeverékes sóval, kevés õrölt borssal, majd forgassuk bele a zöldbabot.
  3. Pár órára tegyük hûtõbe, hogy az ízek összeérjenek (ha van rá lehetõség).
  4. Tálaláskor adjuk hozzá a fõtt tojásokat.





Megjegyzések, tapasztalatok:
- Ez egy igazán tartalmas és laktató saláta. Ritkán használok bolti majonézt (majdnem soha), de most éppen volt itthon, el kell használni, ezért kipróbáltam ezt az összetételt. Igazán finom :)
- Zöldbab lehet friss vagy fagyasztott is, ebben az esetben meg kell fõzni elõbb, jobb, ha csak roppanósra fõzzük, nem teljesen puhára.
- Én ilyen zöldbabot használtam most.
- Aki szereti a hagymát, gazdagíthatja a salátát felkarikázott zöldhagymával vagy egy kis fej kockára vágott lilahagymával.
- Néhány félbevágott koktélparadicsom vagy felkockázott nagyobb méretû paradicsom sem rontja el. :)


Folytats a blogon ... kingakonyha.blogspot.com/2014/02/zold...

sponsored links

Keres?s