Zöldbabos gersli vargányás sültfokhagyma szósszal

2012-01-07

sponsored links


Mondtam már, hogy szeretem a gerslit? Igen, mondtam, de újra és újra rácsodálkozom, hogy valóban szeretem, és, ha én szeretem, akkor a családom tagjai is szeretik vagy szeretni fogják. Elõbb vagy utóbb!
Még nem kérdeztem meg az Anyukámat, hogy gyerek koromban milyet ettünk, mert azt, akkor nem szerettem, de az biztosan nem ilyen volt.
Ez az étel most annyira jól sikerült, hogy szokásomtól eltérõen, feltétlenül le akartam írni még frissiben, hogy késõbb legyen, hol utána nézni.
Nincs mindenbõl pontos mennyiség, mert a végeredményt ez nem befolyásolja és különben is, a fõzés egy kreatív dolog.

  • Összevágott hagymát és fokhagymát pároltam olívaolajos vajon
  • Beletettem az átmosott árpagyöngyöt, elkevertem, vizet adtam hozzá és rövid ideig fõztem
  • Hozzáadtam a mirelit zöld színû babot és annyi forró vízzel öntöttem föl, hogy kb. egy ujjnyira ellepje
  • Közben azért megnéztem, mennyire szívja a vizet
  • Só és bors, más fûszert nem kapott
A gerslit azért is szeretem, mert nem lehet szétfõzni. Legalább is nekem eddig még nem sikerült. Figyelni kell azért rá, de nem olyan kényes, mint a rizs fõzése.

Közben a sütõben sütõzacskóban megsütöttem a csirkeszárnyakat az egész fej fokhagymákkal.
A húsra a kedvenc provanszi fûszerkeverékemet tettem, sót, borsot, friss kakukkfüvet, hagymát, csilit és olajjal összeforgattam.
A zacskóba tettem négy termetes fej ...

Folytats a blogon ... daisyterme.blogspot.com/2012/01/zoldb...

sponsored links

Keres?s