Zöldbabos fokhagymás sertésragu

2014-01-31

sponsored links

   
  
?

Hozzávalók:
  • 1 kg sertéscomb
  • 4 db vöröshagyma
  • 0,5 kg zöld hüvelyû zöldbab (fagyasztott)
  • kevés olaj
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 3 púpozott teáskanál õrölt pirospaprika
  • õrölt tarkabors és feketebors
  • szárított csombor
  • 3 dl tejföl + egy púpozott teáskanál liszt
  
Elkészítés:
  • A zöldbabot kivettem a fagyasztóból.
  • A húst megmostam, levágtam róla a zsíros részeket, majd felkockáztam.
  • A vöröshagymát apróra vágtam, majd kevés olajon üvegesre pároltam. Rászórtam a húst és folyamatosan kevergetve fehéredésig sütöttem.
  • Amikor a hús külseje fehér kérget kapott, rászórtam a pirospaprikát, hozzáadtam a fokhagyma felét zúzva, sóztam, borsoztam, és megszórtam egy kevés szárított csomborral. Pici vízzel felöntöttem, összekevertem, és fedõ alatt fõzni kezdtem.
  • Fõzés közben néha megkevertem, az elfõtt vizet pótoltam (csak apránként!).
  • Amikor a hús már majdnem megfõtt (kb. 1 óra múlva), hozzáadtam a zöldbabot, amely addigra már nagyjából kiolvadt. Öntöttem alá még egy kevés vizet, hozzáadtam a többi fokhagymát zúzva, és megint került rá frissen õrölt bors és egy pici csombor. Fedõ alatt készre fõztem (a visszaforrástól kb. még 15-20 percre volt szükség).
  • Végül tejföl és egy kevés liszt keverékébõl készült habarással besûrítettem.
  • Tarhonyával tálaltam. A tarhonya elkészítése: a tarhonyát olajon folyamatosan kevergetve aranybarnára pirítottam. Amikor megpirult, felöntöttem kétszeres mennyiségû vízzel, került bele õrölt pirospaprika, õrölt bors és só, majd alacsony lángon fedõ alatt néha megkeverve addig fõztem, míg a tarhonya az összes levet beszívta. Végül tálalás elõtt befedve hagytam még kb. 10-15 percig.
    

Folytats a blogon ... magdikonyha.blogspot.com/2014/02/zold...

sponsored links

Keres?s