Zöldbabos csirketorta
sponsored links
Ez egy tényleg egyszerû húsos fogás, amit a zöldbab tesz kicsit különlegesebbé, mutatóssá. Szépen szeletelni csak hidegen lehet. Habos krumplipürével, vagy friss salátával remek fogás.
A recept megjelent a Kifõztük magazin májusi számában is.
Hozzávalók 6 fõre:
*80 dkg csirkemellfilé
*0,5 kk só
*0,5 kk õrölt bors
*20 dkg zöldbab
*10 dkg liszt
*2 nagyobb tojás
*20 dkg trappista sajt
*10 dkg baconszalonna
A megtisztított húst vékony szeletekre vágjuk, és klopfolóval kicsit megütögetjük. Meghintjük sóval, és borssal.
A zöldbabot sós, gyöngyözõ vízben éppen roppanósra fõzzük, leszûrjük, lecsepegtetjük, és hagyjuk kihûlni. Egy tányérba szórjuk a lisztet, egy másikba a tojásokat villával kicsit felverjük. A sajtot lereszeljük. Egy 20*20 cm-es jénai tálat kibélelünk bacon szalonnával.
A csirke szeletek felét megforgatjuk elõször a lisztben, majd a tojásban és az elõkészített jénaiba sorakoztatjuk egymás mellé. Megszórjuk a reszelt sajt felével, és párhuzamosan ráhelyezzük a zöldbab rudakat. A maradék melleket is a lisztes, tojásos forgatás után a zöldbabra fektetjük, és a sajttal befedjük.
Alufóliával letakarva, elõmelegített sütõben 180 fokon hõlégkeveréssel 40 percet puhítjuk. Majd a fóliát eltávolítva további 20 percet pirítjuk.
Hagyjuk teljesen kihûlni, és egy éles késsel felszeleteljük. Salátával, esetleg krumplipürével kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.