Zöldbabos csirketorta

2017-05-22

sponsored links



Ez egy tényleg egyszerû húsos fogás, amit a zöldbab tesz kicsit különlegesebbé, mutatóssá. Szépen szeletelni csak hidegen lehet. Habos krumplipürével, vagy friss salátával remek fogás.
A recept megjelent a Kifõztük magazin májusi számában is.
Hozzávalók 6 fõre:
*80 dkg csirkemellfilé
*0,5 kk só
*0,5 kk õrölt bors
*20 dkg zöldbab
*10 dkg liszt
*2 nagyobb tojás
*20 dkg trappista sajt
*10 dkg baconszalonna

A megtisztított húst vékony szeletekre vágjuk, és klopfolóval kicsit megütögetjük. Meghintjük sóval, és borssal. 
A zöldbabot sós, gyöngyözõ vízben éppen roppanósra fõzzük, leszûrjük, lecsepegtetjük, és hagyjuk kihûlni. Egy tányérba szórjuk a lisztet, egy másikba a tojásokat villával kicsit felverjük. A sajtot lereszeljük. Egy 20*20 cm-es jénai tálat kibélelünk bacon szalonnával. 
A csirke szeletek felét megforgatjuk elõször a lisztben, majd a tojásban és az elõkészített jénaiba sorakoztatjuk egymás mellé. Megszórjuk a reszelt sajt felével, és párhuzamosan ráhelyezzük a zöldbab rudakat. A maradék melleket is a lisztes, tojásos forgatás után a zöldbabra fektetjük, és a sajttal befedjük. 
Alufóliával letakarva, elõmelegített sütõben 180 fokon hõlégkeveréssel 40 percet puhítjuk. Majd a fóliát eltávolítva további 20 percet pirítjuk. 
Hagyjuk teljesen kihûlni, és egy éles késsel felszeleteljük. Salátával, esetleg krumplipürével kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2017/05/zoldb...

sponsored links

Keres?s