Zöldbabkrémleves
sponsored links
Hozzávalók :
25 dkg zöldbab
1 liter húsleves , vagy víz plusz 1 teáskanál ételízesítõ
egy kisebb fej vöröshagyma finomra vágva
1 cikk fokhagyma finomra vágva
ízlés szerint só, bors
2, 5 deci fõzõtejszín
1 csapott teáskanál étkezési keményítõ
Elkészítése :
A hagymákat kevés olajon megfuttatjuk, rádobjuk az összevágott zöldbabot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és felöntjük a húslevessel.
A babot puhára fõzzük, majd összeturmixoljuk jó pépesre és simára, ha szálkás maradna akkor szûrjük le.
Forraljuk fel, majd a tejszínnel simára kevert keményítõvel sûrítsük be.
Tálaláskor megszórhatjuk reszelt parmezánsajttal és egy kevés tejszínnel díszítjük , majd pirítós kenyért kínálunk hozzá.
Jó étvágyat !