Zöldbabfõzelék vs. zöldbabfõzelék
sponsored links
A játszótéren Bíró Lajos könyvérõl beszélgettek az anyukák. Ez két dolgot jelent: szuper játszótéren voltunk, ahol ennyire jólképzett foodie anyukák hintáztatják a gyerekeiket, hogy nem az üdítõszelet receptjét vitatják meg egymással, hanem a Bíró könyvet, és azt is, hogy úgy tûnik, tényleg kezd a fõzelék feltámadni halottaiból.
A téma ugyanis a tökfõzelék volt.
Egyik anyuka családja imádja a könyvbéli receptet (nem habarjuk, csak turmixoljuk a megpárolt, ízesített tököt, majd leforrázott tököt teszünk még bele) a másik anyuka családja kikéri magának ezt a fajta elkészítési módot.
Szerencsére Dávid is épp ott akarta gyakorolni az állva hintázást, ahol ez a diskurzus folyt, így még azt is hallottam, hogy elsõ számú anyuka már minden fõzeléket így készít, kettes számú anyuka pedig csak a brokkolit és a karfolt.
Hazajöttem, és megszavaztattam a családom. Fõztem kétféle zöldbabfõzeléket. Egy klasszikot, és egy turmixoltat. Bevallom, csodálkozom az eredményen.
Mindig is azt hittem, hogy csak a kedvemért tûrik el az újdonságokat, de jelentem, a turmixal, liszt nélkül készült zöldbabfõzelék gyõzött!
Egy közös alappal indítottam:
1 kg zöldbab megpucolva, felvagdosva
1 nagy fej hagyma
10 dkg vaj
2 babérlevél
só ...