Zöldbabfõzelék paprikás csirkemellel
sponsored links
Tegnap megint jöttek Szüleim kertjébõl ajándékok, most zöldborsó és zöldbab. A zöldborsót kifejtettem, a zöldbabot megtisztítottam és összevágtam, utóbbiból készült ma az ebéd. A borsó terveim szerint holnap vagy holnapután kerül asztalra, addig a hûtõben várakozik folpackkal jól letakarva.
A megtisztított, feldarabolt friss zöldbab 1,7 kg volt. Nagy Zepter lábasban tettem oda fõni 1,5 liter forró vízzel felöntve, 3 fehér kanál ételízesítõvel, 2 kávéskanál fokhagyma granulátummal és 1 kávéskanál chili porral ízesítve. Kellett 3/4 óra, mire puhára fõtt a bab, akkor habarást készítettem 1/2 pohár nagy poharas 20 %-os tejfölbõl, kb. 1 dl hideg vízbõl és 4 csapott evõkanál rétes lisztbõl, jól kikeverve. Ezzel a keverékkel habartam be a fõzeléket. Fõztem vagy 5 percig, de ez biza elfelejtett besûrûsödni. Néha ...