Zöldbabfõzelék burgonyával
sponsored links
Ez most olyan jó kis magyaros jellegû lett, vagy inkább bükkszenti Mamás. Sûrû, ízletes. Valószínûleg ez az a formátum, amit még a zöldbab utáló öcsém is megenne. Egyszer volt már rá példa, csak akkor Mariska néni csinálta. Még 96 táján, mikor Attiláék itt voltak Canadából, és együtt bandáztuk át az egész nyarat. Akkor a vasszöget is megettük. :)
Persze abban füstölt sajt volt, meg jó olajban lesütött hagyma...
Így visszagondolva arra az idõszakra, fel sem mértük, milyen jó is nekünk. Szabadok voltunk, jöttünk-mentünk. Ha kedvünk volt a patakhoz cserkészni, fürödni, ha nem akkor a Zsóriba. Vagy Skorch-oztunk egész délután, miután megsütöttem 150 palacsintát. Eszméletlen mennyiséget meg tudtak enni a fiúk, a 4 literes lábassal bekavartam a tésztát, és csak sütöttem, sütöttem, sütöttem... :) Olyankor még a kutya is kapott, mert Tücsök farok csóválva és reménykedõ tekintettel nézte ki a fiúk szájából a falatot.
No, ennél bonyolultabb kajákat nem is ettünk.Paprikás krumpli, zöldségleves, gombóc (Ha a nagymamájuk ráért, sose készítettünk 200 db alatt + nudli.), tojás leves, sült krumpli, bableves, rakott krumpli, borsós tészta, pizza, vajas kenyér. Néha 2 tálca meggyes piskóta, vagy egy kiló lisztbõl gyúrt lekváros bukta is nagyrészt eltûnt, mire Anya hazajött a munkából. (Hálás vagyok a sok türelemért, és finanszírozásért.)
Csak a mosogatás ne lett volna... :)
Zöldbabfõzelék
Hozzávalók: ...