Zöldbab új módon
sponsored links
Friss zöldbab, végre! Egy nagyon régi emléket idéztem föl, egy Dunántúli nyaralásét, amikor a megszokottól eltérõ ízesítéssel ettünk zöldbabfõzeléket.
Krumplis-paprikás zöldbabfõzelék (2 személyre):
30 dkg zöldbabot megtisztítunk és feldarabolunk. Meghámozunk 2 közepes krumplit és kisebb kockákra vágjuk. Vizet forralunk, ízesítjük sóval, borssal bõven és teszünk bele 1 kis fej vöröshagymát egészben. Hozzáadjuk a zöldségeket, és puhára fõzzük õket. Rántást készítünk 2 evõkanál olívaolajból és két csapott evõkanál lisztbõl. Amikor éppen elkezd színesedni, lehúzzuk a tûzrõl és elkeverünk benne 1 evõkanál reszelt vöröshagymát, 1 csomag kaprot apróra ...