Zöldbab és kolbász avagy Kezdõdik 1.

2018-02-13

sponsored links

Arandrágabarátim!
Kezdjük ezt az Õrült évet, igaz még raktáramból elõkaparászva, de már új recepttel, és ha már új akkor régi és klasszikus, az én tolmácsolásomban ?














ZÖLDBABFÕZELÉK, DEBRECENIVEL
Hozzávalók:
80 dkg sárgahüvelyû zöldbab (fagyasztott)
2 pár Debreceni
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
2 ek. mustár
1 p. tejföl
1-2 liszt
2 szál babérlevél
fûszerpapika
majoránna
õrölt kömény
bors, só
A vöröshagymát felaprítjuk, kevéske zsiradékon üvegesre sütjük; közben a fokhagymát is apróra vágjuk és a hagymához adjuk, és amikor már ?illatozik? (nem ég!), félrehúzzuk tûzrõl, meghintjük fûszerpaprikával elkavarjuk, felönjük vízzel, hozzáadjuk a mustárt, befûszerezzük, sózzuk, borsozzuk és kb.5 percig forraljuk.
Ebbe az alapba tesszük bele a zöldbabot, annyi vízzel felöntve, amennyi kényelmesen ellepi, majd a kívánt puhaságig fõzzük.
Amíg a zöldbab fõ, a Debreceniket kockákra vágjuk, majd a zöldbab között, 5-8 perc alatt megfõzzük.
A befejezésként, tejfölös habarással sûrítjük (ízlésünk szerint, hígabbra vagy sûrûbbre) és szükség szerint utóízesítjük.

















Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2018/02/...

sponsored links

Keres?s