Zöldbab és kolbász avagy Kezdõdik 1.
sponsored links
Arandrágabarátim!
Kezdjük ezt az Õrült évet, igaz még raktáramból elõkaparászva, de már új recepttel, és ha már új akkor régi és klasszikus, az én tolmácsolásomban ?
ZÖLDBABFÕZELÉK, DEBRECENIVEL
Hozzávalók:
80 dkg sárgahüvelyû zöldbab (fagyasztott)
2 pár Debreceni
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
2 ek. mustár
1 p. tejföl
1-2 liszt
2 szál babérlevél
fûszerpapika
majoránna
õrölt kömény
bors, só
A vöröshagymát felaprítjuk, kevéske zsiradékon üvegesre sütjük; közben a fokhagymát is apróra vágjuk és a hagymához adjuk, és amikor már ?illatozik? (nem ég!), félrehúzzuk tûzrõl, meghintjük fûszerpaprikával elkavarjuk, felönjük vízzel, hozzáadjuk a mustárt, befûszerezzük, sózzuk, borsozzuk és kb.5 percig forraljuk.
Ebbe az alapba tesszük bele a zöldbabot, annyi vízzel felöntve, amennyi kényelmesen ellepi, majd a kívánt puhaságig fõzzük.
Amíg a zöldbab fõ, a Debreceniket kockákra vágjuk, majd a zöldbab között, 5-8 perc alatt megfõzzük.
A befejezésként, tejfölös habarással sûrítjük (ízlésünk szerint, hígabbra vagy sûrûbbre) és szükség szerint utóízesítjük.