Zöldbab (vajbab) saláta
sponsored links
Valamelyik nap Stahl Judit egyik szakácskönyvét lapozgattam, akkor akadt meg a szemem a vajbab salátán, amit õ tonhallal készített. Nagyon megtetszett, el is akartam klészíteni, de aztán a halat csak kihagytam belõle a kapribogyóval egyetemben (mert hogy hal mellé készült köretnek), tettem bele viszont bõven petrezselymet. Így is nagyon finom lett, nagyrészt talán annak köszönhetõen, hogy ez az adag bab még anyósoméktól származik és igen jó pillanatban lett leszedve és úgy tûnik, az én blansírozásom is jól sikerült. De persze bátran kipróbálható boltban kapható babbal is.
50 dkg fagyasztott babot forrásban lévõ sós vízbe teszem és 5-6 percig fõzõm, majd még melegen összekeverem a következõ öntettel:
majonézt hígitok
tejföllel, ízesítem
pár csepp citromlével,
reszelt fokhagymával ...