Zöldbab ragu csirkemellel
sponsored links
Ezt az ételt a múlt héten készítettem, szívem szerint én hús nélkül készítettem volna, mert úgy is nagyon finom, de úgy kevésbé lett volna keletje az ételnek. Lehet, hogy a regú nem a legjobb kifejezés tár, de szerintem arra hasonlít inkább, tulajdonképpen egy egytálételrõl van szó. Nem is szaporítom a szót, hát jöjjön a recept.
Hozzávalók:
- 1 db csirkmell
- 2 db sárgarépa
- fél kg zöld hüvelyû zöldbab (fagyasztott)
- 2 db kápia paprika
- 3 db közepes burgonya
- 2 evõkanál sûrített paradicsom
- 1 nagy vagy két közepes hagyma
- petrezselyem
- só
- bors
- oregánó
- bazsalikom
- pirospaprika
- olaj
Elkészítés:
Az apró kockákra vágott hagymát olajon megfonnyasztom, majd hozzáadom a felkockázott csirkemellet. Fehéredésig kavaarom, majd hozzáadom a kis kockákra vágott paprikát és a felkarikázott sárgarépát és együtt tovább párolom, majd a végén hozzáadom a zöld hüvelyû zöldbabot, tovább kavargatom és párolom, majd hozzáadom a felaprított petrezselyem zöldjét befûszerezem és öntök hozzá egy kis vizet,és a két evõkanál sûrített paradicsomot amikor már félpuha a hús és a zöldségek, akor hozzáadom a kisebb darabokra vágott krumplit is és készre fõzöm. Nagyon finom egytálétel.
Jó étvágyat!!!