Zöldbab ragu csirkemellel

2014-03-30

sponsored links

Ezt az ételt a múlt héten készítettem, szívem szerint én hús nélkül készítettem volna, mert úgy is nagyon finom, de úgy kevésbé lett volna keletje az ételnek. Lehet, hogy a regú nem a legjobb kifejezés tár, de szerintem arra hasonlít inkább, tulajdonképpen egy egytálételrõl van szó. Nem is szaporítom a szót, hát jöjjön a recept.

Hozzávalók:


  • 1 db csirkmell
  • 2 db sárgarépa
  • fél kg zöld hüvelyû zöldbab (fagyasztott)
  • 2 db kápia paprika
  • 3 db közepes burgonya
  • 2 evõkanál sûrített paradicsom
  • 1 nagy vagy két közepes hagyma
  • petrezselyem
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • pirospaprika
  • olaj


Elkészítés:
Az apró kockákra vágott hagymát olajon megfonnyasztom, majd hozzáadom a felkockázott csirkemellet. Fehéredésig kavaarom, majd hozzáadom a kis kockákra vágott paprikát és a felkarikázott sárgarépát és együtt tovább párolom, majd a végén hozzáadom a zöld hüvelyû zöldbabot, tovább kavargatom és párolom,  majd hozzáadom a felaprított petrezselyem zöldjét befûszerezem és öntök hozzá egy kis vizet,és a két evõkanál sûrített paradicsomot amikor már félpuha a hús és a zöldségek, akor hozzáadom a kisebb darabokra vágott krumplit is és készre fõzöm. Nagyon finom egytálétel.
Jó étvágyat!!!



Folytats a blogon ... ritaennielvezet.blogspot.com/2014/03/...

sponsored links

Keres?s