Zöldalmás kukoricasaláta
sponsored links
Hozzávalók:
50 dkg morzsolt kukorica (fagyasztott, vagy dobozos)
4 dl natur joghurt
2 dl majonéz
1 kk. só
1 tk. cukor
1 tk. mustár
1 db zöldalma
1 kicsi fej lilahagyma
Elkészítés:
A kukoricát megpároljuk. Míg elkészül, addig egy tálba összekeverjük a mártás hozzávalóit. Ide kerül a majonéz, a joghurt, a cukor, a só, a mustár. Egynemûvé keverjük, megkóstoljuk. Ha szükséges, tehetünk még bele cukrot. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett kukoricát, az apró kockákra vágott zöldalmát és lilahagymát. Átkeverjük, és hûtõbe tesszük, hogy az ízek összeérhessenek.
Nagyon szeretjük a salátákat, aránylag gyakran is készítem õket. Ez most egy zöldalmás verzió lett, nagyobbik keresztlánykám kedvéért. Finom volt, s mivel tejföl helyett joghurtot használtam, a majonéz sem nehezítette el a mártást, nem lett tömény. Behûtve igazán jól esett mindenkinek.
50 dkg morzsolt kukorica (fagyasztott, vagy dobozos)
4 dl natur joghurt
2 dl majonéz
1 kk. só
1 tk. cukor
1 tk. mustár
1 db zöldalma
1 kicsi fej lilahagyma
Elkészítés:
A kukoricát megpároljuk. Míg elkészül, addig egy tálba összekeverjük a mártás hozzávalóit. Ide kerül a majonéz, a joghurt, a cukor, a só, a mustár. Egynemûvé keverjük, megkóstoljuk. Ha szükséges, tehetünk még bele cukrot. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett kukoricát, az apró kockákra vágott zöldalmát és lilahagymát. Átkeverjük, és hûtõbe tesszük, hogy az ízek összeérhessenek.
Nagyon szeretjük a salátákat, aránylag gyakran is készítem õket. Ez most egy zöldalmás verzió lett, nagyobbik keresztlánykám kedvéért. Finom volt, s mivel tejföl helyett joghurtot használtam, a majonéz sem nehezítette el a mártást, nem lett tömény. Behûtve igazán jól esett mindenkinek.